Newsflash
Știri

Epidemiologul Emilian Popovici: „Numărul persoanelor cu viroză și gripă este în creștere”

de Florentina Ionescu - apr. 6 2022
Epidemiologul Emilian Popovici: „Numărul persoanelor cu viroză și gripă este în creștere”

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie a arătat care este explicația din spatele numărului tot mai mare de persoane diagnosticate acum cu viroză respiratorie și gripă.

Medicul Emilian Popovici a postat ieri un mesaj pe o rețea social, explicând că în această perioadă se îmbolnăvesc mai multe persoane de viroze respiratorii și de gripă. 

emilian popovici 2015

„Numărul persoanelor diagnosticate cu viroză respiratorie și gripă este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut deși suntem la început de primăvară. Explicația e simplă: SARS-CoV-2 este de 2-3 ori mai transmisibil decât virusul gripal și în mod logic măsurile de protecție de anul trecut față de un virus mai transmisibil l-au ținut sub control și pe cel mai puțin transmisibil.”, a scris medicul epidemiolog pe pagina sa oficială.

Totodată, el a arătat că odată ce măsurile nu mai sunt în vigoare, iar proporția de populație vaccinată pentru gripă este destul de redusă, virusul gripal se propagă în populație și infectează:

„Este acesta un motiv în plus pentru cei care nu vor să se îmbolnăvească să poarte masca în special în spațiile închise aglomerate! Asta ca să rămânem sănătoși și să ne bucurăm de primăvară!” 

INSP: numărul cazurilor de gripă clinică s-a triplat față de săptămâna precedentă 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe