Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Gala „Viaţa medicală“ 2011

Viața Medicală
Dr. Mihail MIHAILIDE vineri, 22 aprilie 2011

    Societatea Medicilor Scriitori şi Publicişti din România (SMSPR) a luat naştere ca urmare a iniţiativei subsemnatului, susţinut de un grup de medici scriitori: Constantin Bogdan, Corneliu Ionescu, Ion Hurjui, Florea Marin, Crişan Mircioiu, Nicolae Neagu, Victor Săhleanu, Octavian Simu, Marin Gh. Voiculescu, C. D. Zeletin. La 6 octombrie 1990, în Amfiteatrul Spitalului „Colţea“, a avut loc prima Adunare Generală din istoria acestei Societăţi. (...)
 

    Societatea Medicilor Scriitori şi Publicişti din România (SMSPR) a luat naştere ca urmare a iniţiativei subsemnatului, susţinut de un grup de medici scriitori: Constantin Bogdan, Corneliu Ionescu, Ion Hurjui, Florea Marin, Crişan Mircioiu, Nicolae Neagu, Victor Săhleanu, Octavian Simu, Marin Gh. Voiculescu, C. D. Zeletin. La 6 octombrie 1990, în Amfiteatrul Spitalului „Colţea“, a avut loc prima Adunare Generală din istoria acestei Societăţi. Atunci, cei prezenţi au ales primul Consiliu Director al SMSPR: C. D. Zeletin – preşedinte; Mihail Mihailide şi C. Bogdan – vicepreşedinţi; Corneliu Ionescu – secretar general; Gh. M. Gheorghe şi Octavian Simu – membri. La 23 noiembrie 1990, Societatea a obţinut personalitate juridică. Organizată pe filiale, SMSPR a desfăşurat acţiuni de promovare a preocupărilor literare ale medicilor scriitori şi de păstrare în memoria urmaşilor a biografiei şi operei unora dintre marile personalităţi ale celor două înfrăţite domenii. În 1998, SMSPR s-a afiliat la Uniunea Mondială a Scriitorilor Medici (UMEM), cu sediul la Geneva, organizând, ulterior, la Bucureşti, un Congres al UMEM, care s-a bucurat de succes. În suita de manifestări desfăşurate la Gala „Viaţa medicală“ 2011, la 27 mai a.c. (ROMEXPO), cu prilejul împlinirii a două decenii de la înfiinţarea SMSPR, vor fi expuse, într-o bibliotecă sui-generis, peste 120 de lucrări ale medicilor literaţi, apărute în acest interval de timp („custode“: dr. Mircea Ciuhuţa), şi se va prezenta, totodată, cel de-al patrulea număr al publicaţiei literare „Fântâna din Kos“ (redactor de număr: Al. Trifan, secretarul literar al SMSPR).
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC