Newsflash
Știri

Enayati Medical City, doi ani de inovaţie medicală

de Dorina Novac - feb. 3 2023
Enayati Medical City, doi ani de inovaţie medicală

La doi ani de la deschidere, Enayati Medical City, primul oraș medical din România, culege roadele muncii depuse. Și-a consolidat echipele și a reușit să devină vizibil pe piaţa de servicii medicale din România.

enayati medical city (1)

Cele mai grele lucruri, în această perioadă, au fost consolidarea colaborării – ca echipele să se cunoască, să se închege –, precum și crearea fluxurilor medicale, a declarat, pentru „Viaţa Medicală”, dr. Wargha Enayati, președinte executiv Enayati Medical City (EMC):

„Ce am făcut în opt ani la Regina Maria am reușit să fac într-un an aici. La început am avut și schimbări de personal destul de mult, acum s-au așezat lucrurile”.

        Pentru primul oraș medical din România, anul 2022 a reprezentat o validare a conceptului de îmbinare sub același acoperiș a unui spital non-chirurgical dedicat recuperării, vârstnicilor și îngrijirilor paliative cu un spital chirurgical axat pe oncologie, spune dr. Wargha Enayati. Acestea au ca suport cel mai mare ambulatoriu pluridisciplinar din ţară:

„Conceptul de servicii integrate pentru bolnavii cronici, pentru prevenţie și diagnostic de precizie, care pune pe primul plan grija pentru nevoile holistice ale pacientului, este de departe viitorul serviciilor medicale”, a subliniat președintele executiv al Enayati Medical City.

Dr W Enayati 1200x800
Dr. Wargha Enayati

 

Potrivit lui, creșterea interesului pentru abonamentele premium de tip Concierge Medical, alături de dezvoltarea reţelei de visiting professors, care oferă servicii de Second Opinion, vin să completeze acest tablou, iar recunoașterea din partea pacienţilor și a aparţinătorilor nu a întârziat să apară.

Aproape 60.000 de pacienţi

        Anul 2022 a însemnat pentru Enayati Medical City și prima intrare pe piaţa din România a unui operator din Turcia, Grupul Memorial Healthcare, prin achiziţionarea Spitalului de Oncologie Monza – în incinta Enayati Medical City. De asemenea, aproape 60.000 de pacienţi au călcat pragul oraşului medical. Numai în ambulatoriul integrat au fost oferite peste 100.000 de servicii medicale, dintre care 25% au fost de recuperare, îngrijire vârstnici, tratament boli cronice în contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Au mai fost efectuate aproape 4.000 de intervenţii chirurgicale în cele șase săli de operaţie ale Spitalului Memorial Bucureşti. Iar secţiile de geriatrie, îngrijiri paliative, recuperare şi neurologie au avut o rată de ocupare de peste 70% în mod constant.

        Despre anul 2023, dr. Wargha Enayati spune că în afară de obiectivele financiare „ne gândim la o extindere fizică, adică noi structuri care să fie satelite la acest oraș”. Proiectul ar urma să vizeze numai orașul București și să implice colaboratori din ţară.

        Alte obiective au în vedere primul centru de elită dedicat îngrijirii vârstnicilor și recuperare cu focus pe recuperare ortopedică, neurologică și post-AVC, precum și deschiderea primei camere de gardă 24/24 pentru pacienţii cronici, recuperare, vârstnici și post-AVC.

„Această cameră de gardă se va concentra pe o colaborare între mai mulţi furnizori. Vom lucra împreună nu numai pentru cronici, ci și pentru acuţi”, a conchis președintele executiv al EMC.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe