Newsflash
Știri

Dr. Raed Arafat: România ar putea semna un protocol de cooperare cu Coreea de Sud

de Florentina Ionescu - iun. 28 2022
Dr. Raed Arafat: România ar putea semna un protocol de cooperare cu Coreea de Sud

Secretarul de Stat dr. Raed Arafat a participat sâmbătă, 25 iunie, la o vizită de lucru în Coreea de Sud.

Dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a povestit pe pagina sa oficială că sâmbătă, la finalul vizitei de lucru în Coreea de Sud, a avut o întâlnire cu domnul Park, Sung-yul, de la Comandamentul Metropolitan pentru Pompieri și Raspuns la Dezastre din Seoul. 

raed arafat 25 iunie facebook

Discutiile s-au axat pe modalitățile de colaborare între DSU și IGSU din România și Agenția de Pompieri și Raspuns la Dezastre din Coreea de Sud.

„Pompierii Coreeni reprezintă o structură națională aflată în coordonarea Ministerului de Interne din Coreea. Ei asigură, pe lângă alte misiuni specifice, coordonarea și răspunsul în cazul urgențelor medicale asigurând echipajele de intervenție paramedicală și cele medicale în cooperare cu unitățile de primiri urgențe din spitale.”, a scris Raed Arafat.

Domeniile de cooperare, spune el, vor include pregătirea folosind realitatea virtuală, utilizarea dronelor în timpul intervențiilor la incendiile din zonele urbane și utilizarea inteligenței artificiale în sprijinul echipajelor paramedicale și medicale de intervenție. 

Citiți și: Raed Arafat participă la o conferință dedicată intervenției aeromedicale din Coreea de Sud 

„La finalul discuțiilor, care au avut loc în prezența domnului Cezar Manole Armeanu, ambasadorul României la Seoul, am abordat și posibilitatea semnării unui protocol de cooperare în acest domeniu în cursul acestui an, propunere agreată și de partea Coreeană”, a conchis șeful DSU.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe