Newsflash
Știri

Doi medici şi cinci asistenți medicali, reținuți pentru certificate COVID false

de L. Budin - feb. 16 2022
Doi medici şi cinci asistenți medicali, reținuți pentru certificate COVID false

Doi medici şi cinci asistenți medicali de la centrul de vaccinare din orașul Bocșa au fost reținuți de Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Ei sunt acuzați că au eliberat adeverințe de vaccinare COVID unor persoane care nu s-au imunizat, în schimbul unor sume cuprinse între 100 și 250 de euro, se arată într-un comunicat, preluat de Agenția Rador

formular-digital-covid1

Alți doi asistenți de la acest centru de vaccinare au fost plasaţi sub control judiciar.

Printre cei șapte angajați s-au făcut propuneri pentru arestare preventivă. Suspecții sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de luare de mită și fals informatic.

Procurorii au reținut faptul că cei anchetați ar fi simulat vaccinarea unor persoane, iar datele acestora au fost introduse în platforma RO Vaccinare. Beneficiarii procedurii în fals au obținut apoi adeverințe de vaccinare și certificatul verde.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe