Newsflash
Știri

COPAC lansează programul „Digitalizarea asociațiilor de pacienți”

de Dorina Novac - sept. 29 2020
COPAC lansează programul „Digitalizarea asociațiilor de pacienți”

Coaliția Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România lansează programul de training „Digitalizarea asociațiilor de pacienți”.

Potrivit unui comunicat de presă, prin intermediul acestui program, COPAC își propune să pregătească un număr de 20 de reprezentanți ai asociațiilor de pacienți în mediul online.

digitalizare asociatie pacienti
Sursă imagine: Pixabay

 

Cele cinci traininguri se vor desfășura online și îi vor învăța pe participanți ce înseamnă comunicarea online, să folosească mai bine instrumentele digitale și cum pot ajunge mai bine la comunitatea lor de pacienți.

„Am dezvoltat acest proiect din dorința de a ajuta reprezentanții asociațiilor de pacienți să se adapteze la noul mediu de comunicare online, folosit tot mai mult în acest an. Cred că activitatea pe care o desfășurăm ca asociații de pacienți poate fi realizată și în mediul online. Încurajăm pacienții să comunice cu reprezentanții asociațiilor pe grupuri/e-mail/social media și să îi înformeze cu privire la problemele cu care se confruntă”, a declarat Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice.

COPAC precizează că programul va cuprinde traininguri online cu următoarele teme:

  • Identificarea celor mai importante nevoi de comunicare a reprezentanților asociațiilor de pacienți în vederea realizării unui plan de comunicare online aplicat și eficient;
  • Cele mai eficiente platforme de comunicare online. Cele mai eficiente modalități de comunicare online. De la testimonial scrise la podcast și video;
  • Puterea comunității. Cum aducem împreună în online grupurile cu interese comune. Învățarea din exemple de success din România și din lume;
  • Cum comunicăm online cu medicul. Ce este bine să facem și ce nu. Ce informații nu trebuie difuzate în mediul online. Legislația de care trebuie ținut cont;
  • Cum comunicăm online cu media. Ce se schimbă, ce se menține din mediul offline.


Programul de training se va desfășura în perioada septembrie – noiembrie 2020. Potrivit sursei citate, primul va avea loc pe 30 septembrie.

De asemenea, COPAC anunță că în urma anunțului public s-au înscris 23 de participanți, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți cu diverse afecțiuni din întreaga țară.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe