Newsflash
Știri

19 spitale din Capitală și 38 de spitale din Paris vor derula proiecte comune

de L. Budin - dec. 8 2022
19 spitale din Capitală și 38 de spitale din Paris vor derula proiecte comune

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și Assistance Publique - Hôpitaux de Paris (AP-HP) au semnat, în premieră, un acord-cadru de cooperare internațională.

Acordul deschide calea unui parteneriat deschis și direct între unitățile sanitare din cadrul ASSMB și cele 38 de spitale universitare administrate de AP-HP. 

parteneriat-ASSMB
Sursă foto: Facebook ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București

 

Documentul, care marchează un moment istoric în relațiile dintre comunitățile medicale din cele două capitale, a fost semnat de Oana Sivache, director general adjunct al ASSMB, și Florence Veber, directorul Direcției Relații Internaționale din cadrul AP-HP, se arată într-un comunicat.

Acordul-cadru menționează faptul că două instituții au interese comune și obiective științifice, academice și profesionale similare, care vizează excelența în domeniul asistenței medicale.

În acest context, cele două instituții își exprimă intenția de a stabili și dezvolta proiecte de colaborare în domeniile îngrijirii medicale, cercetării clinice, formării profesionale și managementului spitalicesc.

Concret, ASSMB și AP-HP vor promova intens schimburile de bune practici și de personal între spitalele pe care le administrează, în special în domenii precum chirugia generală, activitatea de transplant, hematologia, adictologia, oncologia pediatrică și pentru adulți”, se precizează în comunicat.

Acordul anunțat astăzi a fost precedat de semnarea, la sfârșitul săptămânii trecute, a unui acord de cooperare între Spitalul de Boli Cronice Sf. Luca, administrat de ASSMB, și AP-HP, având în vedere și colaborarea de tradiție care există de mai mulți ani între spitalul bucureștean și Spitalul Charles-Foix din Paris.

Sub coordonarea dr. Amina Lahlou, care conduce secțiile de Geriatrie și de Boli Neurodegenerative din cadrul Spitalului Charles-Foix, la Spitalul Sf. Luca s-a finalizat recent, cu succes, proiectul internațional „Îmbunătățirea calității îngrijirii pacienților cu patologii cronice”.

Medicament pentru Alzheimer: un studiu de fază 3 confirmă rezultatele pozitive

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe