Newsflash
Știri

Sprijin pentru „Telemedicina în epilepsie”

de Florentina Ionescu - apr. 28 2023
Sprijin pentru „Telemedicina în epilepsie”

Două concerte susţinute de Orchestra Mondială a Medicilor vor avea loc în luna mai, în România, pentru a susţine un proiect privind Telemedicina în epilepsie.

afis lat

Anul acesta, Orchestra Mondială a Medicilor – World Doctors Orchestra (WDO) va susţine un turneu în ţara noastră. De două sau de trei ori pe an, aceasta organizează concerte în diverse ţări pentru o cauză caritabilă. Primul turneu al WDO în România a avut loc în 2016. Proiectul caritabil către care WDO își îndreaptă atenţia anul acesta este reţeaua Telemedicina în epilepsie.

Astfel, în luna mai, va avea loc al doilea turneu caritabil al Orchestrei Mondiale a Medicilor în ţara noastră, care va include două concerte la care „Viaţa Medicală” este partener media. În 25 mai, de la ora 18:30, va avea loc concertul la Casa Universitarilor din Cluj-Napoca, iar în 27 mai, de la ora 17:30, va avea loc concertul de la Ateneul Român din București.

Prin cumpărarea unui bilet la unul dintre cele două concerte, oricine poate contribui la achiziţionarea unui aparat video EEG performant.

„Epilepsia fără frontiere”

Toate beneficiile rezultate de pe urma celor două concerte din luna mai în România susţin un proiect amplu al Lions Club de telemedicină în epilepsie, intitulat „Epilepsia fără frontiere”, cu impact enorm asupra calităţii vieţii pacienţilor cu această boală. În funcţie de sumele care vor fi strânse din vânzarea biletelor, reţeaua Telemedicina în epilepsie ar urma să se dezvolte cu noi cabinete de epileptologie, deschise în Constanţa, Buzău, Târgu Mureș și Deva. Ideea este ca toate acestea să fie conectate între ele. 

bogdan florea medic 2019

„Participarea dumneavoastră la acest concert înseamnă două lucruri: ajută la achiziţia celui de-al 13-lea aparat video EEG performant, pe care îl vom instala în noul centru de epilepsie și monitorizare EEG din reţeaua naţională, și va ajuta la înfiinţarea unui centru naţional de sprijin psihologic al părinţilor cu copii cu epilepsie și de sprijin psihologic al adolescenţilor cu acest diagnostic”, precizează dr. Bogdan Florea (foto), fondator al reţelei naţionale „Telemedicina în epilepsie” și director al Centrului de Epilepsie și monitorizare EEG din Cluj-Napoca.

Biletele pentru cele două concerte pot fi cumpărate accesând bit.ly/3VbmUG0.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe