Newsflash
Știri

Spitalul Obregia: artiștii decorează secția de Neurologie pediatrică

de L. Budin - iun. 10 2021
Spitalul Obregia: artiștii decorează secția de Neurologie pediatrică

Coordonați de pictorul Laurenţiu Popa, circa 30 de artişti voluntari urmează să decoreze Secţia de neurologie pediatrică a Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia” din București.

Picturile vor crea o atmosferă potrivită pentru copii, în vederea consolidării efectului terapeutic, se arată într-un comunicat, preluat de Agerpres. Decorarea secţiei va avea efect pozitiv şi asupra personalului medical, prin dezvoltarea unui mediu plăcut de muncă, mai spun organizatorii.

Acţiunea se bazează atât pe studiile care au fost publicate în domeniul terapiei prin artă, cât şi pe ideea că spaţiul decorat corespunzător va putea ajuta copii care, de multe ori, sunt internaţi pe perioade de timp de ordinul săptămânilor, în scopul de a le uşura şederea în spital şi de a o transforma într-o experienţă pe cât posibil de plăcută”, precizează reprezentanții Lions Club Cosmopolitan Bucureşti, asociația care organizează evenimentul.

Acţiunea vizează cu precădere zonele în care au acces cei mai mulţi pacienţi: recepţia, camera de joacă, saloanele, holurile, sălile de mese şi de tratament. 

Iniţiativa poate fi susţinută prin donaţii în contul asociaţiei, achiziţii de produse sau voluntariat, arată Lions Club Cosmopolitan Bucureşti.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe