Newsflash
ACTUALITATE Știri

Spitalul Județean Suceava, condamnat să plătească daune morale de 650.000 de euro

de Magdalena Tănăsescu - dec. 7 2023
Spitalul Județean Suceava, condamnat să plătească daune morale de 650.000 de euro

Judecătoria Suceava a decis ca Spitalul Județean din Suceava să platească o amendă penală de 1,26 de milioane de lei pentru ucidere din culpă, în cazul unui bebeluș care a murit în 2016 din cauza infecțiilor nosocomiale.

De asemenea, unitatea medicală va trebui să îi plătească părinților nou-născutului decedat daune morale de 650.000 de euro.

Potrivit Hotnews, decizia a fost luată pe 6 decembrie a.c. de către Judecătoria Suceava, și nu este una definitivă. Conform documentelor judecătorești, la Spitalul Județean Suceava au murit în 2016 trei bebeluși, în decurs de șapte luni.

Expertiza făcută de Institutul de Medicină Legală în cazul celor trei bebeluși morți a arătat că „infectarea cu bacteria Pseudomonas aeruginosa s-a realizat în secțiile spitalului”.

Judecătoria Suceava a decis condamnarea Spitalului Județean Suceava pentru ucidere din culpă la plata unei amenzi penale de 1.260.000 de lei (corespunzătoare unui număr de 280 de zile-amendă, înmulţit cu suma de 4.500 lei pe zi-amendă).


Notă autor:

Sursa foto: Facebook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe