Newsflash
Știri

Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța ar putea fi redeschis în decembrie

de Dorina Novac - nov. 2 2021
Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța ar putea fi redeschis în decembrie

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanța, unde la începutul lunii trecute a avut loc un incendiu soldat cu pacienţi decedaţi, ar putea fi redeschis în luna decembrie.

Spitalul-Clinic-de-Boli-Infectioase-Constanta
Sursă imagine: institutiimedicale.ro

„În ceea ce priveşte Spitalul Clinic de Boli Infecţioase(SCBI) Constanţa, reprezentanţii Primăriei Constanţa estimează că, în luna decembrie, unitatea medicală ar putea fi redeschisă, cel puţin parţial. De asemenea, aceştia au transmis că astăzi, 01.11.2021, a fost depus proiectul tehnic la ISU Dobrogea Constanţa, urmând ca în cel mai scurt timp să fie eliberate avizele necesare. Concomitent, se lucrează la expertiza tehnică a clădirii, precum şi la refacerea circuitelor şi a instalaţiilor electrice, astfel încât clădirea să prezinte o siguranţă absolută în exploatare”, transmite Prefectura Constanța, scrie Agerpres.

De asemenea, conform sursei citate, în urma discuţiei deschise de reprezentanţii federaţiilor sindicale privind situaţia angajaţilor din spital, managerul interimar al SCBI a informat că, în acest moment, 40 dintre angajaţi sunt detaşaţi la diverse unităţi medicale pe o perioadă de trei luni.

Citește și: Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Alţi 95 de angajaţi sunt detaşaţi pe o perioadă de 30 de zile, care va fi prelungită în urma demersurilor realizate împreună cu managerii unităţilor sanitare din judeţ şi cu DSP Constanţa.

Şapte pacienţi ai SCBI Constanţa au murit într-un puternic incendiu ce a izbucnit la 1 octombrie, la secţia Anestezie Terapie Intensivă a unităţii medicale.

Toţi pacienţii au fost evacuaţi şi spitalizaţi în unităţi medicale din judeţul Constanţa, dintre aceştia alţi cinci decedând ulterior. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe