Newsflash
Știri

Spitalele Colentina şi Colţea, dotate cu echipamente medicale de ultimă generație

de Dorina Novac - feb. 27 2023
Spitalele Colentina şi Colţea, dotate cu echipamente medicale de ultimă generație

Spitalele Colentina şi Colţea, care împreună deservesc anual peste 300.000 de pacienţi, au fost dotate cu sterilizatoare cu abur și cu plasmă, toate de mare capacitate, a anunțat Nicuşor Dan.

Spitalul Coltea

„Spitalele Colentina și Colțea, care împreună deservesc anual peste 300.000 de pacienți, au beneficiat recent de investiții importante în echipamente medicale de ultimă generație. Cele două spitale au fost dotate cu sterilizatoare cu abur și cu plasmă, toate de mare capacitate, în valoare totală de 4,61 milioane de lei”, a scris, într-o postare pe Facebook, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Citește și: Spitalul „Alexandru Obregia” va avea un centru de psihiatrie pediatrică

De asemenea, Spitalul Colțea a achiziționat mai multe aparate mobile de radiologie de ultimă generație, o platformă de sigilare vasculară (electrochirurgie), o trusă de videoendoscopie terapeutică, un sistem complet de videostroboscopie, un sistem de chirurgie minim invazivă ORL, 4 aparate de anestezie cu monitor inclus, un sistem complet pentru analiză citogenetică și hibridizare in situ fluorescentă, o autosanitară tip A2 și multe alte echipamente care îmbunătățesc substanțial nivelul de îngrjire și tratament asigurat pacienților.

Nicuşor Dan a precizat că pentru aceste achiziții Municipalitatea a alocat, prin ASSMB, aproximativ 25 de milioane de lei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe