Peste o sută de copii cu adicții tratați în cadrul Centrului medico-educațional CREAATiV., amenajat la Spitalul de Psihiatrie Voila, își pot continua recuperarea pe termen lung într-un spațiu destinat lor.
Asociația Zi de BINE extinde sprijinul oferit copiilor și adolescenților cu adicții care au finalizat programul de tratament în cadrul Centrului medico-educațional CREAATiV, amenajat la Spitalul de Psihiatrie Voila, cu acțiuni de prevenție a consumului în rândul minorilor. Astfel, beneficiarii își pot acum continua terapia pe termen lung într-un spațiu primitor și modern din cadrul Centrului Comunitar al Asociației, informează un comunicat de presă.
Ei pot participa la terapii complementare și activități care să susțină adaptarea în mediul social și echilibrul emoțional, în cadrul unui program care va începe în 7 februarie a.c.. Acesta se va desfășura pe tot parcursul anului, în fiecare vineri, și va cuprinde ateliere de teatru, debate, improvizație, despre cum se construiește un podcast etc..
„Succesul proiectului CREAATiV ne-a arătat cât de important este să oferim sprijin constant tinerilor care au finalizat terapiile la Spitalul Voila. De aceea, am decis să extindem inițiativa, creând un spațiu unde aceștia pot continua să-și consolideze progresele. În plus, dorim să dezvoltăm programul prin introducerea unor module de dezvoltare personală, care să abordeze teme esențiale precum stima de sine, formarea identității, relația cu propriul corp și interacțiunile cu familia și prietenii”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.
„CREAATiV nu este o intervenție nouă doar în domeniul tratării dependențelor de substanțe. Este un model nou pentru tot ce înseamnă psihiatria românească. Cred că am ajuns în acest an la a demonstra o direcție de schimbare și modernizare a spitalului de psihiatrie și mi-aș dori ca colegii psihiatri care lucrează în vechile azile psihiatrice să ia aminte și să preia ștafeta inovării serviciilor de psihiatrie cu paturi din România. Simpla internare urmată de externare, urmată de alte reinternări într-un ciclu fără sfârșit din care pacientul devine tot mai bolnav nu este o medicină în beneficiul oamenilor”, a subliniat dr. Eugen Hriscu, psihiatru, psihoterapeut cu specializare în adicții, și coordonator științific al programului CREAATiV.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe