Newsflash
Internaționale

Sondaj: 60% din japonezi doresc anularea Jocurilor Olimpice

de L. Budin - mai 10 2021
Sondaj: 60% din japonezi doresc anularea Jocurilor Olimpice

Premierul japonez, Yoshihide Suga, a declarat că „nu a pus niciodată Jocurile Olimpice pe primul loc”, chiar în ziua în care un sondaj de opinie arată că aproape 60% din japonezi doresc anularea evenimentului.

Sunt mai puțin de 3 luni până la data când e programată începerea Jocurilor Olimpice din Tokyo, iar opinia publică din Țara Soarelui Răsare este împărțită în ceea ce privește organizarea acestui eveniment. Japonia a prelungit starea de urgență în Capitală până la sfârșitul lunii mai și face eforturi pentru a controla recrudescența infectărilor, arată Reuters, preluată de La Tribune.

jocuri-tokyo

Sondaj defavorabil

Responsabilii olimpici internaționali, organizatorii din Tokyo și primul-ministru însuși au insistat asupra faptului că Jocurile se vor derula într-un mod „sigur și securizat”. Spectatorii din afara țării au fost interziși, iar organizatorii au publicat luna trecută un caiet de sarcini elaborat, menit a preveni infectările cu coronavirus.

Însă un sondaj de opinie, realizat de cotidianul Yomiuri Shimbun, a arătat că 59% din persoanele interogate ar dori anularea Jocurilor, față de 39% care ar dori ca evenimentul să se țină. Opțiunea reportării J.O. nu a fost propusă.  

Sănătatea are prioritate

Întrebat dacă Jocurile se vor ține chiar și în situația unui vârf al infectărilor, premierul Yoshihide Suga a spus că nu a pus niciodată olimpiada pe primul loc și că prioritatea sa a fost de a proteja viața și sănătatea compatrioților săi. 

Trebuie mai întâi să împiedicăm răspândirea virusului”, a adăugat premierul.

Comitetul Olimpic Internațional (IOC) este cel care are ultimul cuvânt privind soarta Jocurilor, a spus Yoshihide Suga, rolul guvernului fiind de a lua măsurile necesare pentru ca evenimentul să se poată derula în siguranță.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe