Newsflash
Știri

SJU Sfântu Gheorghe: se reiau vizitele pe secțiile non-COVID

de L. Budin - mar. 7 2022
SJU Sfântu Gheorghe: se reiau vizitele pe secțiile non-COVID

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe reintroduce de luni, 7 martie, programul de vizitare a pacienţilor internaţi în secţiile non-COVID.

Vizitele fuseseră suspendate în urmă cu cinci luni, din cauza pandemiei. 

vizita-spital

Începând de luni, 7 martie, se reiau vizitele pe secțiile non-COVID”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a unității medicale.

Condițiile actuale permit acest lucru, dat fiind că rata de incidență, la nivelul județului Covasna, e sub 4/1000 de locuitori.

În postare, se precizează că vizitele se pot face în zilele de luni, miercuri și vineri, între orele 15.00 și 16.00, pacienții putând fi vizitați o singură dată pe zi, preț de 15 minute.

Aparținătorii vor purta mască de protecție și botoși de unică folosință, își vor dezinfecta mâinile în prealabil și vor respecta indicaţiile personalului medical”, se subliniază.

Nu este necesară programarea sau completarea formularului de aprobare a vizitei pe secțiile non-COVID, se mai arată. În schimb, vizitele pe secția ATI se face pe bază de programare, între orele 13.30-14.30.

În secția de Neonatologie, accesul vizitatorilor rămâne, în continuare, interzis.

Pacienții cu formare grave de COVID-19 pot fi în continuare vizitați de un membru al familiei, după aceleași reguli – adică, la cerere și cu acordul medicului curant. Vizitele se fac în zilele lucrătoare, între orele 13.30-15.00, fiecare fiecare pacient putând fi vizitat zilnic de o singură persoană, cel mult 15 minute.

Pe secțiile COVID-19, vizitatorului nu îi este permis contactul cu pacientul, este interzisă preluare obiectelor personale de la pacienți sau introducerea de obiecte precum telefon mobil, brichetă, țigări etc”, se arată în postare.

Cererea pentru vizitarea pacienților COVID poate fi completată aici și trimisă pe adresa programarivizite@spitfog.ro.

Antibiotice Iaşi va produce 30 de milioane de pastile de iodură de potasiu

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe