Newsflash
Cultură

Sighetu Marmației: expoziție și album „Maramureș, moștenirea unui neam”

de L. Budin - dec. 23 2022
Sighetu Marmației: expoziție și album „Maramureș, moștenirea unui neam”

La Sighetu Marmației, a doua doua zi după Crăciun, se vernisează o expoziție și se lansează un album despre tradițiile și datinile locului.

Marți, 27 decembrie 2022, ora 16.00, la Muzeul Etnografic al Maramureșului „Francis Nistor” din str. Bogdan Vodă, nr. 1, Sighetu Marmaţiei, va avea loc vernisajul expoziţiei şi lansarea catalogului „Maramureș, moștenirea unui neam”, în cadrul proiectului Romania Student Tour, se arată într-un comunicat.

expo-sighet

„Maramureș, moștenirea unui neam” înseamnă o lume fascinantă, încărcată de tradiții și datini, se subliniază în document.

Ca să-ți cunoști rădăcinile, musai să treci prin Maramureș. Aici este locul în care sufletul românesc vibrează în portul strămoșesc pe care bătrâni și copii îl poartă în fiece zi de sarbatoare la biserică. Aici este locul în care încă mai vezi o vâltoare, un război de țesut, o piuă, o moară ori o palincie. E locul în care meșterii în lemn, încrustează simbolul unui neam spre nemurire, e locul în care firul se țese și culoarea răsună în cântul ce duce ecoul unei moșteniri peste vremi”, explică Mariana Scubli, artist fotograf.

Catalogul „Marmureș, moștenirea unui neam” a fost realizat de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, sub egida Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, cu sprijinul comuntății RePatriot, Muzeulului Etnografic al Maramureșului „Francis Nistor”, UNESCO ProNatura, Școala Rădăcinilor Străbune și Centrul de Cercetare a Mediului și Efectuarea Studiilor de Impact - Universitatea București.

Până în prezent, în palmaresul programului Romania Student Tour sunt consemnate alte 13 cataloage foto de succes: Ținutul Padurenilor, Civilzația Mărginimii, Transilvania inima României, Dobrogea la răscrucea timpurilor șamd.

Programul Romania Student Tour este un concept original privind redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural și natural al României.

Senzori de monitorizare a calităţii aerului, montați în București, inclusiv în 10 spitale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe