Newsflash
OPINII

Scrisoare deschisă Stimate domnule ministru dr. Ion Bazac, stimate domnule preşedinte prof. dr. Irinel Popescu,

de Dr. Aurelia BREHĂIŢĂ - iul. 31 2009

Asociaţia Medicilor Pensionari Sibiu, organizaţie nonprofit vă adresează rugămintea de a include în lista „scutirilor de plată pentru tichetele de sănătate“ şi personalul medico-sanitar aflat la pensie. (...)

Solicităm această facilitate, întrucât suntem singura categorie profesională care nu beneficiază de niciun avantaj, deşi actualmente în România numeroase alte categorii de pensionari – aş cita numai câteva: Electrica, Distrigaz, CFR, magistraţi, poliţişti, militari în rezervă şi alţii ajunşi la pensie – au anumite avantaje legate de locul de muncă unde au activat.
    Personalul medico-sanitar, care mai bine de 30 de ani s-a dedicat bolnavului, înfruntând lipsuri şi greutăţi bine-cunoscute înainte de Revoluţie, neglijându-şi de multe ori chiar familia, ajuns la pensie, continuă să fie tratat cu acelaşi dezinteres de către toate guvernările care s-au perindat la conducerea ţării. Nu pot să nu amintesc că mulţi dintre cei care azi au parte de boală şi neputinţă fizică sunt formatori ai generaţiei de medici apreciaţi nu numai în ţară, dar şi în străinătate.
    În calitate de foruri decizionale şi de medici, suntem convinşi că înţelegeţi că „moral“ este să ni se acorde cel puţin acest drept „gratuit“ la actul medical, căruia în timpul activităţii i-am plătit un greu tribut.
    Consideraţi-o ca o cerere pertinentă şi sperăm să fim înţeleşi, dar mai ales susţinuţi colegial de către Dumneavoastră.
    Respectuoase mulţumiri şi urări de sănătate şi succes.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

• Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

• Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Da, sunt de acord Aflați mai multe