Newsflash
Știri

Screening gratuit pentru afecţiuni respiratorii, cardiologice, ORL şi oftalmologice

de Dorina Novac - mar. 16 2023
Screening gratuit pentru afecţiuni respiratorii, cardiologice, ORL şi oftalmologice

UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca anunţă că va organiza duminică, 19 martie, un screening gratuit pentru afecţiuni din sfera respiratorie, cardiologică, ORL şi oftalmologică.

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu”, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Cluj și Primăria Municipiului Cluj-Napoca, organizează în data de 19 martie, în Parcul Central „Simion Bărnuțiu”, clădirea Casino Centrul de Cultură Urbană, în intervalul orar 11:00 - 18:00, o campanie de depistare a anumitor patologii din sfera respiratorie, cardiovasculară, ORL și oftalmologică, intitulată „Sănătatea ta, prioritatea noastră”.

screening

Inițiativa aparține colectivului de medici rezidenți din specialitățile pneumologie, cardiologie, ORL și oftalmologie, alături de cadrele didactice coordonatoare de rezidențiat din cadrul UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Citește și: Premieră la Zilele UMF Cluj-Napoca

Acest proiect are ca scop sublinierea importanței diagnosticării precoce a bolilor cronice din sfera respiratorie, cardiovasculară, ORL și oftalmologică cu posibilele implicații și riscuri în afectarea stării de sănătate și implicit a calității vieții populației adulte din Cluj-Napoca.

„Testarea este gratuită, fără proceduri invazive, fiind efectuată de către medicii rezidenți implicați în derularea programului. Ne dorim ca pe viitor pacientul să ajungă din timp la medicul specialist, deoarece în spatele unor simptome respiratorii/cardiace, din sfera ORL sau oftalmologice se pot ascunde probleme care pot deveni invalidante sau care pot pune viața în pericol. Persoanele depistate în cadrul campaniei cu diverse probleme de sănătate, vor fi îndrumate către cabinetele de specialitate, în vederea stabilirii diagnosticului exact și instituirii cât mai precoce a unui tratament adecvat”, a precizat prof. dr. Doina-Adina Todea, medic primar pneumolog și coordonatoarea campaniei.

Grupul țintă este reprezentat de populația adultă de peste 18 ani din municipiul Cluj-Napoca.

Potrivit reprezentanților UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, aceștia, prin informațiile primite, vor fi:

  • mult mai bine instruiți despre ce înseamnă o boală cronică și riscurile acesteia în lipsa prezentării la medicul specialist sau în lipsa unui tratament de specialitate;
  • îndrumați să se prezinte în serviciile medicale specializate în stadii incipiente ale bolilor cronice, astfel încât se vor preveni complicațiile și spitalizările îndelungate, diminuându-se astfel povara economică a serviciilor medicale.

Campania are două arii de interes:

  • una de informare cu privire la depistarea, diagnosticul și tratamentul bolilor cronice ale populației prin utilizarea de materiale informative;
  • și o alta de monitorizare, prin testări gratuite pentru fiecare specialitate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe