Newsflash
Știri

SCJU Timișoara: un pacient şi chirurgul care îl opera au suferit arsuri

de L. Budin - apr. 1 2022
SCJU Timișoara: un pacient şi chirurgul care îl opera au suferit arsuri

Un pacient cu afecţiuni oncologice, care a necesitat o intervenţie chirurgicală, a suferit arsuri la nivelul feţei, iar medicul chirurg s-a ars la mână, după ce a fost schimbată procedura anesteziei.

Un pacient de 84 de ani, cu patologie neoplazică, a necesitat o biopsie ganglionară în regiunea submandibulară, informează Agerpres

chirurgie

Din cauza problemelor de sănătate şi a vârstei, s-a adoptat anestezia superficială, dar în timpul operaţiei s-a constatat că durata intervenţiei va fi mai mare şi atunci s-a ales schimbarea tipului de anestezie. La manevrele de schimbare a procedurii s-a produs o scăpare de oxigen, care a provocat o flamă şi o arsură, nu extrem de gravă, la nivelul feţei, în zona operaţiei. S-a remediat totul, pacientul va primi îngrijiri corespunzătoare”, a declarat, pentru Agerpres, managerul spitalului, Sorin Barac.

Flama a afectat şi mâinile medicului chirurg Gheorghe Nodiţi, care a efectuat intervenţia, precum şi mâinile asistentei.

Prelevare de organe la Spitalul Județean Buzău

Venezuela: peste 230 de decese în spitale, din cauza penelor de electricitate

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe