Newsflash
Știri

SCJU Braşov va avea, în premieră, o linie de gardă în medicină legală

de L. Budin - iun. 9 2023
SCJU Braşov va avea, în premieră, o linie de gardă în medicină legală

Înfiinţarea noii linii de gardă este motivată prin necesitatea cercetării unor cazuri în care există pericolul dispariţiei unor mijloace de probă și a efectuării unor autopsii urgente.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov va avea, în premieră, o linie de gardă în medicină legală, care va fi a 30-a linie de gardă asigurată de medicii spitalului.

Consiliul Judeţean Braşov a aprobat suplimentarea liniilor de gardă la instituţia sanitară din subordine, la solicitarea conducerii acesteia, informează Agerpres.

Noua linie de gardă va fi asigurată prin chemarea de la domiciliu a medicilor legişti, care vor fi salarizaţi pe perioada în care asigură permanența cu un venit determinat în funcţie de 40% din tariful aferent salariului de bază şi numărul de ore cât asigură garda la domiciliu.

Conform documentelor transmise CJ Braşov de conducerea SCJU, anexate proiectului de hotărâre adoptat, solicitarea privind înfiinţarea noii linii de gardă este motivată prin necesitatea cercetării unor cazuri în care există pericolul dispariţiei unor mijloace de probă, a efectuării unor autopsii urgente şi a comunicării concluziilor medico-legale la solicitarea organelor de cercetare penală.

Până în prezent, SCJU a avut 15 linii de gardă continuă, două în specialităţi paraclinice, şapte la domiciliu şi cinci linii de gardă UPU-SMURD. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe