Newsflash
Știri

Rafila: fiecare unitate medicală trebuie să scoată la concurs posturile libere

de L. Budin - apr. 24 2023
Rafila: fiecare unitate medicală trebuie să scoată la concurs posturile libere

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut declarații în contextul în care Guvernul intenţionează să îngheţe angajările la stat.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că fiecare unitate medicală trebuie să scoată la concurs posturile libere, ca să nu existe ulterior discuții că nu există personal pentru că au fost îngheţate angajările în sectorul public, informează Agerpres.

doctor-concedii-medicale

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat ce se va întâmpla cu unităţile de primiri urgenţe, unde ar fi cel mai mare deficit de personal, în contextul în care Guvernul intenţionează să îngheţe angajările la stat.

Nu ştiu dacă unităţile de primiri urgenţe au cel mai mare deficit de personal. Şi serviciile judeţene de ambulanţă au mare deficit de personal. Eu am rugat toate unităţile medicale şi spitalele să scoată la concurs posturile care sunt libere. Dacă nu le scoatem la concurs, atunci o să ajungem în situaţia în care o să ne plângem că au fost îngheţate. Fiecare unitate medicală trebuie să scoată la concurs posturile libere, ca să nu trebuiască să discutăm ulterior că nu avem oameni pentru că au fost îngheţate angajările în sectorul public”, a spus Alexandru Rafila.

El a adăugat că spitalele ar trebui să se grăbească să scoată aceste posturi la concurs.

Este un proces care se poate desfăşura oricând. Nu trebuie să discutăm de un moment economic dificil, cum este cel de faţă. Acest lucru trebuie făcut permanent. Politica de resurse umane în fiecare unitate sanitară nu o face Ministerul Sănătăţii, ci o face unitatea sanitară, care trebuie să scoată posturile la concurs. Are această posibilitate legală”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Workshop: Prevenirea și controlul infecțiilor în spitale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe