Newsflash
Știri

Rafila: „Ne tratăm de multe ori pacienţii într-un mod distant”

de L. Budin - aug. 26 2022
Rafila: „Ne tratăm de multe ori pacienţii într-un mod distant”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat că de multe ori pacienţii sunt trataţi cu o atitudinie distantă, deşi ei au nevoie nu doar de tratamentul specific afecţiunilor lor, ci şi de empatie.

Ministrul Sănătății s-a aflat la Iași, la inaugurearea Laboratorului de Radiochirurgie Stereotactică de tip Leksell Gamma Knife din cadrul Spitalului de Neurochirurgie.

ministrul_alexandru_rafila

Comportamentul uman lipseşte de foarte multe ori şi încrederea în sistemul public, în general, şi sistemul de sănătate, în particular, este afectată datorită faptului că ne tratăm de multe ori pacienţii într-un mod distant, când ei au nevoie de foarte multă atenţie, de foarte multă empatie, foarte multă grijă”, a spus Alexandru Rafila. 

Ministrul Sănătăţii a declarat totodată că este nevoie de o mai puţină politizare a sistemului de sănătate din România, informează Agerpres.

Dacă vrem să îmbunătăţim sistemul de sănătate din România, trebuie să lucrăm foarte mult în educarea oamenilor, în general, educarea personalului medical şi să reuşim să fim într-adevăr oameni şi să politizăm mai puţin lucrurile”, a continuat ministrul.

El a dat exemplul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, unde de trei săptămâni funcţionează Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Leksell Gamma Knife.

Este un spital în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi, laboratorul a fost început în timpul unei administraţii, continuat de cealaltă administraţie. Este un exemplu de continuitate”, a mai spus ministru.

Alexandru Rafila a lăudat totodată nu doar perfomanţa managerială a Spitalului de Neurochirurgie, ci şi intenţia de a transforma unitatea medicală într-un centru de excelenţă în domeniu.

Ministrul Rafila face precizări despre activitatea sa la OMS

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe