Newsflash
Știri

Primul transplant de cord din acest an, la IUBCvT Târgu Mureş

de Dorina Novac - ian. 18 2023
Primul transplant de cord din acest an, la IUBCvT Târgu Mureş

O echipă din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş a efectuat, marţi, primul transplant de cord din acest an din România.

Un pacient de 54 de ani, din Caraș Severin, a primit un cord prelevat de la un tânăr de 39 de ani, a precizat dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş.

transplant Mures
Sursă foto: Facebook// Horațiu Suciu

 

„Le mulțumesc membrilor familiei donatorului, cărora le transmit întreaga mea compasiune pentru pierderea suferită. Îi asigur că acest suprem gest uman a oferit o șansă unui om. Acesta suferea de cardiomiopatie dilatativă, care expunea pacientul nostru la risc de deces. Le mulțumesc colegilor de la Spitalul Universitar din București și de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureș”, a scris, dr. Horaţiu Suciu, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Intervenție novatoare: transplant de inimă la un bebeluș de 2 luni

Dr. Horaţiu Suciu a precizat că a fost o operație reușită, devenită rutină în cadrul IUBCvT Târgu Mureş.

„Suntem pregătiți oricând să facem un transplant și ne propunem să realizăm minim 12 în acest an. Ar fi o creștere semnificativă față de anul trecut, când, s-au reușit doar trei intervenții, din cauza lipsei de donatori”, a subliniat medicul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe