Newsflash
Știri

Primul caz din România cu noua variantă de SARS-CoV-2 apărută în Marea Britanie

de Dorina Novac - ian. 8 2021
Primul caz din România cu noua variantă de SARS-CoV-2 apărută în Marea Britanie

Primul caz de COVID-19 cu noua tulpină din Marea Britanie a fost confirmat în România, a anunțat Ministerul Sănătății.

Potrivit Ministerului Sănătății, una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secvențiate în perioada 5-8 ianuarie 2021 la INBI „Matei Balș” se încadrează în varianta cu transmisibilitate crescută B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie.

tulpina UK
Sursă imagine: Pixabay

„În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte”, informează sursa citată.

Pacienta în vârstă de 27 ani este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.

„Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor. Doar astfel salvăm vieți și ne putem proteja”, transmite MS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe