Newsflash
Știri

Prima tranșă de vaccin gripal este în drum spre DSP-uri

de Redacția Viața Medicală - sept. 15 2020
Prima tranșă de vaccin gripal este în drum spre DSP-uri

Aproape 400.000 de doze de vaccin gripal tetravalent sunt deja disponibile în România, anunță compania furnizoare.

Mylan România, principalul furnizor de vaccin gripal în licitaţia naţională de anul acesta, prin partenerii săi, anunță că vaccinul tetravalent este disponibil pentru distribuție în România începând cu această săptămână. VACCINPrima tranșă de aproape 400,000 de doze se distribuie săptămâna aceasta către Direcţiile de Sănătate Publică din țară, ca parte a programului național de vaccinare, conform acordului cu Ministerul Sănătăţii pentru sezonul 2020-2021. De la Direcțiile de Sănătate Publică, vaccinul poate fi comandat de medicii de familie la timp pentru campania de vaccinare, conform calendarului ministerului.

Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cît mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Categoriile cu risc înalt de a face gripă sunt persoanele în vârstă, bolnavii cronici și angajații din sistemul medical, cărora li se adaugă femeile însărcinate și copiii cu vârsta între  6 luni și 5 ani, persoane cu afecțiuni cronice, persoane în vârstă și angajaţi în sistemul medical

În plus, în acest sezon, vaccinarea gripală este recomandată de Organizația Mondială a Sănătății ca prioritară, pentru a minimiza riscul excesiv de comorbiditate și mortalitate în cazul bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare, în contextul pandemiei de COVID-19.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe