Newsflash
Știri

Prima testare pentru cancerul colorectal din 2023

de Dorina Novac - ian. 12 2023
Prima testare pentru cancerul colorectal din 2023

COPAC va organiza, în data de 21 ianuarie, ora 11:00, o nouă sesiune de testare gratuită pentru cancerul colorectal în cabinetul medical din strada Cobălcescu, nr. 2.

Medicul care va coordona testarea este dr. Daciana Toma, au anunțat reprezentanții Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC).

testare cancer

„Pot beneficia toate persoanele cu vârsta între 50 și 74 de ani cu domiciliul în București sau județul Ilfov care se înscriu completând formularul de mai jos. Nu trebuie să fiți asigurat pentru a vă face testul. Testul este neivaziv și se realizeaza acasă”, se arată într-un comunicat.

Citește și: COPAC: Încep înscrierile pentru sesiunea „Politici sociale și de sănătate”

Testarea constă în înmânarea de către medicul de familie al testului rapid FIT și explicarea cum trebuie făcută recoltarea acasă. Testul FIT este un test de hemoragii oculte, care pune în evidență prezența unei surse de sângerare la nivelul tractului digestiv.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului ROCCAS II București – Ilfov, derulat de Spitalul de Urgență Militar Central și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

„Vă puteți înscrie completând formularul și un membru al echipei COPAC vă va contacta si oferi toate detaliile legate de testare. De asemenea, puteți înscrie un părinte sau un bunic, iar echipa noastră îl va contacta și oferi toate informațiile despre testare”, transmite sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe