Newsflash
ACTUALITATE Știri

Ploiești: un nou centru de radioterapie, finanțat de Ministerul Sănătății

de L. Budin - iul. 28 2023
Ploiești: un nou centru de radioterapie, finanțat de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății, prin proiectul Băncii Mondiale, a lansat licitația internațională pentru achiziția de echipamente pentru dotarea noului centru de radioterapie de la Spitalul Municipal Ploiești.

Investiția cuprinde două acceleratoare lineare medicale, stații pentru planificare tratament, stații de conturare și lucrări civile de construcții pentru amenajarea spațiilor pentru instalarea și funcționarea optimă a acestora, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Termenul pentru depunerea ofertelor este 17 august 2023, urmând ca până la începutul anului 2024 noul centru să înceapă tratamentele radioterapeutice pentru pacienții bolnavi de cancer din județul Prahova și zonele limitrofe.

Ministerul Sănătății a investit aproximativ 40 de milioane de euro în construcția și dotarea a încă 7 centre de radioterapie care au fost date în folosință în cursul anului 2022. Astfel, conform Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (Viena) și a Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleane, România a ajuns anul acesta la un număr de 3,37 acceleratoare liniare medicale la 1 milion de locuitori, încadrându-se în media Uniunii Europene privind capacitatea de tratament prin radioterapie a pacienților cu cancer.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe