Newsflash
Știri

Peste 900 de persoane, vaccinate împotriva COVID-19 în prima zi de campanie

de Cristina GHIOCA - dec. 27 2020
Peste 900 de persoane, vaccinate împotriva COVID-19 în prima zi de campanie

Până la ora 18.00, 960 de cadre medicale din România au fost vaccinate împotriva COVID-19, anunță Comitetul Naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19

Campanie de vaccinare împotriva COVID-19 a demarat astăzi în România. Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel. Ea este asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient român confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Debutul campaniei a fost marcat la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș“ din București. Acțiunile au continuat și la nivel național, în alte nouă unități sanitare.

Până ora 18.00, numărul total de cadre medicale cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccin este de 960. Persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse.

Vaccinarea personalului medical din unitățile medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, continuă luni, 28 decembrie, și marți, 29 decembrie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe