Newsflash
Știri

Peste 60% din echipamentele de la ATI nu dețin contracte de service și mentenanță

de Dorina Novac - feb. 24 2023
Peste 60% din echipamentele de la ATI nu dețin contracte de service și mentenanță

Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Societatea Română de Anestezie Terapie Intensivă, a evaluat, în 2022, situația contractelor de service și mentenanță pentru echipamentele medicale din unitățile sanitare din România.

Analiza realizată în peste 200 de unități sanitare a evidențiat faptul că peste 60% din echipamentele medicale din una dintre cele mai tehnologizate specialități – ATI – nu dețin contracte de service și mentenanță.

sectie ATI

La scurt timp după această evaluare, ministrul Sănătății a demarat procedurile necesare pentru asigurarea finanțării acestor servicii direct de la Ministerul Sănătății în cadrul programului Acțiuni Prioritare – ATI.

Citește și: Peste 2 miliarde de euro pentru construirea de unități sanitare prin PNRR

Modificarea legislativă asigură o finanțare directă pentru aceste servicii și reglementează o serie de aspecte privind calitatea și siguranța actului medical (prin OMS 321/2023, publicat în MO Partea I, Nr. 125).

„Siguranța pacienților și a actului medical reprezintă o prioritate pentru mine ca ministru. În urma analizei realizată împreună cu colegii de la Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă, am considerat necesar să actualizăm legislația care reglementează finanțarea acestui sector, pentru a veni în sprijinul unităților sanitare, respectiv, pentru a reduce vulnerabilitatea spitalelor din România privind capacitatea funcțională a echipamentelor din ATI”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe