Newsflash
Știri

Peste 130 de persoane au donat sânge la Ministerul Finanţelor

de L. Budin - dec. 5 2023
Peste 130 de persoane au donat sânge la Ministerul Finanţelor

Cei care donează în cadrul campaniei „România are sânge de rocker, acum şi de investitor” primesc cea mai bună dobândă pentru titlurile de stat în lei.

Peste 130 de persoane au donat sânge la sediul Ministerului Finanţelor, salvând astfel 300 de vieţi. Cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină București, s-a organizat o nouă colectă mobilă de sânge în zilele de 29 noiembrie şi 4 decembrie.

Bilanţ donare în MF: 300 vieţi salvate în două zile. Empatie, implicare şi dorinţă de a-i ajuta pe cei care au nevoie, acesta este mesajul cu care se încheie cele două zile de donare în Ministerul Finanţelor. Au fost peste 130 de oameni implicaţi care ne-au călcat pragul la Centrul de donare din incinta Ministerului de Finanţe. Unii ne-au spus zâmbind că nici frigul de afară şi nici zilele libere din mini vacanţă nu i-au împiedicat să facă o faptă bună”, se anunță pe pagina de Facebook a ministerului.

În cadrul celei de-a patra ediţii a campaniei „România are sânge de rocker, acum şi de investitor”, donatorii de sânge primesc primesc cea mai bună dobândă pentru titlurile de stat în lei, se precizează pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Tranșa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadență la un an, având o dobândă de 7,10%, mai mare cu 1% faţă de tranşa uzuală de 1 an. De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de condiţiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 1 ianuarie 2023.

Ne dorim ca și această ediție, prin tranșa dedicată donatorilor, să contribuie concret la stimularea donării de sânge de către persoanele fizice, alăturându-ne demersurilor cu această temă derulate la nivel național, local, dar și în mediul privat”, se mai arată pe site-ul ministerului. 

Campania de donare continuă până pe 15 decembrie.


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Ministerul Finanțelor

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe