Newsflash
Internaționale

Pentru prima dată în istorie, izvorul Tamisei s-a deplasat cu 8 km în aval

de L. Budin - aug. 8 2022
Pentru prima dată în istorie, izvorul Tamisei s-a deplasat cu 8 km în aval

Izvorul fluviului Tamisa, situat în Marea Britanie, s-a deplasat pentru prima dată în istoria cunoscută cu opt kilometri în aval. Fenomenul s-a produs după mai multe săptămâni de secetă severă.

Deşi porţiuni ale albiei fluviale din Gloucestershire seacă în mod regulat pe timpul verii, experţii în climă şi hidrologie consideră că o deplasare pe o distanţă atât de mare reprezintă un semnal îngrijorător al impactului generat de schimbările climatice, informează dpa și Agerpres.

tamisa2

Ceea ce vedem că se întâmplă acum la izvoarele legendarului fluviu Tamisa este, din păcate, emblematic pentru situaţia cu care ne confruntăm în întreaga ţară, acum şi în viitor”, a declarat Christine Colvin, directoarea departamentului de promovare şi implicare socială din cadrul organizaţiei de mediu Rivers Trust.

Organizaţia a lansat un apel pentru accelerarea măsurătorilor hidrologice, o reducere rapidă a pierderilor de apă, sprijin pentru ca gospodăriile să îşi scadă consumul de apă - precum instalarea unor toalete cu debit redus şi a unor recipiente pentru captarea apei pluviale. Organizația pledează și pentru implementarea unor sisteme sustenabile de drenaj, inclusiv pentru grădini, zone umede şi pavaje permeabile, pentru a contribui la formarea unor depozite locale de apă subterană.

Tamisa este al doilea fluviu ca lungime din Regatul Unit.

Efectul variațiilor de temperatură asupra organismului

Alimentaţia pe vreme caniculară

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe