Newsflash
Știri

Parteneriat educațional între SJU Suceava şi Boston Scientific

de Dorina Novac - iun. 2 2022
Parteneriat educațional între SJU Suceava şi Boston Scientific

Spitalul Județean Suceava intră în parteneriat educaţional cu Boston Scientific, pentru a deveni centru de referinţă în proceduri endovasculare periferice arteriale şi venoase.

Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Dan Teodorovici, a precizat că Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava a primit, săptămâna trecută, vizita lui Andreas Stigkas, bussiness manager SEE, Intervenţii Periferice & Oncologie din cadrul corporaţiei Boston Scientific, care este lider global în dispozitive şi terapii medicale pentru intervenţii periferice, scrie Agerpres.

SCJU Suceava

„Scopul vizitei a fost stabilirea unui parteneriat educaţional ce va pune Spitalul Judeţean Suceava pe harta centrelor de referinţă în proceduri endovasculare periferice arteriale şi venoase”, a spus Teodorovici, precizând că SJU Suceava este singurul spital din România care a achiziţionat, în ultimii doi ani, două aparate de cea mai înaltă performanţă dedicate procedurilor minim invazive endovasculare, respectiv un AngioJet şi un Jetstream.

Teodorovici a explicat că Angiojet este un sistem performant de trombectomie farmaco-mecanică cu aspiraţie şi, în acelaşi timp, pulverizarea unor substanţe litice pentru îndepărtarea trombilor (cheagurilor de sânge) atât din artere, cât şi din vene, restabilind rapid fluxul sangvin.

Sistemul este conceput pentru tratamentul trombozei arteriale, trombozei venoase profunde şi fistulei arteriovenoase trombozate şi tromboza grefei şi este singura tehnologie de pe piaţă ce poate furniza atât perfuzia de substanţe litice (prin caracteristica sa patentată Power Pulse), cât şi trombectomia mecanică într-un singur dispozitiv.

Acesta a menţionat că tromboza vasculară periferică este o problemă globală, unul din patru pacienţi decedând din cauza complicaţiilor cauzate de tromboză.

În ceea ce priveşte Jetstream, acesta este un dispozitiv de aterectomie (dezobstruare a arterelor) dedicat pentru tratamentul diferitelor morfologii de plăci ateromatoase (calcare sau trombotice) întâlnite în ocluziile cronice.

Sistemul are integrată aspiraţia continuă pentru minimalizarea riscului de embolizare distală (ruperea unor fragmente de la nivelul plăcilor ateromatoase, ce pot ajunge în alte vase şi pot afecta alte sisteme cu consecinţe grave).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe