Newsflash
Știri

Parlamentul European prelungește valabilitatea certificatului COVID

de Florentina Ionescu - mai 9 2022
Parlamentul European prelungește valabilitatea certificatului COVID

Reprezentanții platformei RO Vaccinare au transmis o veste bună referitoare la prelungirea valabilității certificatului digital COVID-19 cu încă un an.

Parlamentul European a votat prelungirea valabilității certificatului Covid cu încă un an. Astfel, Europarlamentarii au hotărât menținerea certificatului digital COVID-19 încă 12 luni, până la 30 iunie 2023, se arată pe pagina oficială RO Vaccinare.  

certificat digital covid prelungire

În plus, Europarlamentarii vor cere Comisiei Europene evaluarea necesității certificatului după o perioadă de 6 luni de la extensie, după decembrie 2022, în funcție de recomandările Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (European Centre for Disease Prevention and Control -ECDC) și Comitetului pentru Securitatea Sănătății (Health Security Committee - HSC).

Înainte de a efectua o călătorie în afara României, românii sunt rugați să consulte pagina dedicată condițiilor de călătorie de pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne: http://www.mae.ro/travel-conditions.

Certificatul digital COVID-19 poate fi descărcat de pe: https://certificat-covid.gov.ro/login. Mai multe detalii aici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe