Newsflash
Știri

Pacienţii cu arsuri grave vor putea fi trataţi în Belgia

de Dorina Novac - apr. 27 2023
Pacienţii cu arsuri grave vor putea fi trataţi în Belgia

Guvernul a aprobat un memorandum privind internarea şi tratarea pacienţilor români cu arsuri grave în Spitalul militar „Regina Astrid” din Bruxelles.

Este vorba de un memorandum de înțelegere între MS, MAI, MAE şi MApN, pe de o parte, şi Ministerul Apărării din Belgia, pe de altă parte. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a explicat, în ședința de miercuri, că prin acest act normativ se creează un cadru pentru a permite colaborarea celor două părţi în legătură cu internarea şi tratarea în Spitalul militar „Regina Astrid” din Bruxelles a pacienţilor români cu arsuri grave, scrie Agerpres.

arsuri grave

Citește și: 343 milioane de lei pentru centre de mari arşi în Bucureşti, Timişoara, Târgu Mureş

Dan Cărbunaru a arătat că în România există doar 24 de paturi în care se pot trata arsurile medii şi severe, cu mult sub numărul mare de pacienţi cu arsuri grave care trebuie trataţi şi pentru care este vital transferul în termen de 24 sau 48 de ore într-un centru performant. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe