Newsflash
Știri

Octombrie, luna dedicată dietei vegetariene

de L. Budin - oct. 3 2023
Octombrie, luna dedicată dietei vegetariene

Luna de conștientizare a vegetarianismului a debutat cu Ziua mondială, marcată la 1 octombrie și menită să promoveze bucuria, compasiunea şi posibilitățile de îmbunătățire a vieții.

Anul acesta, în octombrie, Societatea Vegetarienilor din America de Nord - NAVS îndeamnă oamenii să ajute la crearea unei lumi mai bune. Dieta vegetariană are beneficii pentru sănătate, salvează viețile animalelor şi ajută la conservarea Pământului. Reduce riscurile majore de deces, cum ar fi boli de inimă, accident vascular cerebral şi cancer, scăzând în acelaşi timp expunerea la agenţii patogeni de origine alimentară, informează reprezentanții societății americane, citați de Agerpres

În 1991 a fost înființată Societatea Vegetarienilor din România, o organizaţie non-profit dedicată informării publicului despre vegetarianism ca abordare şi stil de viaţă care preţuieşte sănătatea, animalele şi mediul înconjurător. 

De asemenea, animalele pot fi salvate de la suferința provocată de condiţiile din fermele industriale, precum şi de durerea şi teroarea provocate de sacrificare. 

Printre alte beneficii ale vegetarianismului se numără conservarea ecosistemelor de neînlocuit, cum ar fi pădurile tropicale şi alte habitate ale vieţii sălbatice, precum şi reducerea gazelor cu efect de seră care accelerează încălzirea globală, mai arată adepții acestui sistem de alimentație. 

Ziua mondială a vegetarianismului marchează începutul unei luni de evenimente de tip potluck (mese comunitare), de prezentări şi degustări de preparate.

Vegetarianismul exclude consumul produselor de origine animală. Există însă şi variante de alimentaţie vegetariană în care carnea este exclusă, dar nu şi ouăle sau alte produse obţinute de la animale, precum lactatele sau mierea. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe