Newsflash
Știri

O fetiţă înțepată cu o foarfecă în cap a fost adusă cu elicopterul la Bucureşti

de L. Budin - nov. 2 2022
O fetiţă înțepată cu o foarfecă în cap a fost adusă cu elicopterul la Bucureşti

O fetiţă de două luni a fost transportată în stare gravă, cu un elicopter, din Vrancea la un spital din Bucureşti, după ce sora ei mai mare a înţepat-o, accidental, cu o foarfecă în cap.

Fetița a fost rănită în zona cervicală de către sora sa, în vârstă de un an şi două luni, informează reprezentanții IPJ Vrancea, citați de Agerpres

elicopter-smurd
Sursă foto: Salvamont România - Dispecereatul Național Salvamont

 

La data de 31.10.2022, în jurul orei 23,00, am fost sesizaţi de către o unitate medicală cu privire la faptul că în jurul orei 22.00 a fost internată o femeie în vârstă de 33 de ani, împreună cu fiica sa, de aproximativ două luni, care prezintă leziuni la nivelul capului. Din primele verificări efectuate de poliţişti rezultă faptul că fetiţa ar fi fost înţepată cu o foarfecă în zona capului, de către sora sa, în vârstă de un an şi două luni”, au precizat reprezentanții IPJ Vrancea. 

Copilul a fost transportat în stare gravă, cu elicopterul, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

În cursul nopţii s-a primit aviz de transfer din partea spitalului «Grigore Alexandrescu» din Bucureşti, iar în cursul acestei dimineţi s-a efectuat transferul pe cale aeriană către Bucureşti. Anterior s-a încercat transferul acesteia cu ambulanţa pe timpul nopţii, însă exista riscul agravării stării sale de sănătate pe timpul transportului, de accea am apelat la elicopter. Starea sa era gravă, fiind înjunghiată în zona cervicală, dar noi, neavând neurochirurg, nu am putut să o evaluăm. Cât despre modul în care s-a produs înjunghierea, din relatările familiei ar fi fost vorba de un accident”, a declarat, pentru Agerpres, dr. Mihai Dumitrescu, directorul medical al Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani.

În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Dislexia: peste 40 de gene au legătură cu această tulburare de învățare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe