Newsflash
Știri

Nelu Tătaru, despre focarele de infecție cu noul coronavirus: „Voi merge în fiecare regiune să verific cum stau lucrurile”

de Florentina Ionescu - apr. 3 2020
Nelu Tătaru, despre focarele de infecție cu noul coronavirus: „Voi merge în fiecare regiune să verific cum stau lucrurile”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a susținut astăzi, la prânz, o conferință de presă la Palatul Victoria și a vorbit despre trei focare de infecție cu noul coronavirus care există pe teritoriul României.

nelu tataru palatul victoria

Noul ministru a anunțat că până astăzi în România au fost înregistrate 3.183 de persoane confirmate cu noul coronavirus, iar 281 au fost declarate vindecate.

În acest moment, a spus Nelu Tătaru, avem trei focare de infecție cu virusul SARS-CoV-2: în Suceava, Arad și Deva:

„În două dintre acestea am fost personal să verific situația și urmează în perioada următoare și Deva. Voi merge în fiecare regiune să verific personal cum stau lucrurile și să lucrez cu colegii mei pentru remedierea deficiențelor. Am luat o serie de măsuri pe care deja le cunoașteți și vor urma și altele pe care vi le vom transmite, transparent”.

Va începe testarea personalului medical de la Spitalul Județean Suceava

Potrivit ministrului Sănătății, la Suceava, lucrurile încep să intre pe făgașul normal. Nelu Tătaru a spus în cadrul conferinței de astăzi că i-a cerut noului secretar de stat, Paul Oprea, să rămână în localitate și să coordoneze echipele.

„Deja în această dimineață m-a anunțat că au fost refăcute circuitele în tot spitalul. Mâine va începe testarea pentru tot personalul medical, cina va fi apt de muncă va începe să lucreze. Va fi pus în funcțiune un al treilea aparat de diagnostic Real Time PCR, astfel încât să se ajungă la realizarea unui număr de 120 teste/zi. Vrem să eliminăn astfel lista de teste aflate în așteptare, nelucrate. (150 în acest moment)”, a precizat Nelu Tătaru.

Totodată, ministrul a punctat că Guvernul României a decis ca, pe perioada pandemiei de coronavirus, toate unitățile sanitare care se aflau în subordinea autorităților administrației publice locale să fie transferate în coordonarea Ministerului Sănătății. Așadar, va fi transferată inclusiv activitatea de numire sau revocare a persoanelor care ocupă funcții de conducere.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe