Newsflash
Știri

MS: întâlnire a grupului de lucru pentru strategia națională de digitalizare

de L. Budin - aug. 7 2023
MS: întâlnire a grupului de lucru pentru strategia națională de digitalizare

Au fost deschise apelurile de proiecte pentru dezvoltarea sistemului digital al CNAS și a minimum 200 de spitale, a spus secretarul de stat Alexandru Rogobete.

Ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, și secretarul de stat, dr. Alexandru Rogobete, au descris obiectivele generale și cele specifice pentru elaborarea primei strategii naționale de digitalizare în Sănătate, aliniată cu liniile de finanțare europeană disponibile până în 2030. 

Prin PNRR, în colaborare cu Biroul OMS în România, a avut loc prima întâlnire a grupului tehnic de lucru pentru elaborarea strategiei naționale de digitalizare în Sănătate și a planului de acțiune, reunind instituțiile relevante din domeniul medical și cel al digitalizării, se arată într-un comunicat

Participanții au dezbătut problemele-cheie din țară, precum și activitățile care trebuie întreprinse pentru elaborarea acestei strategii.

Digitalizarea sistemului medical reprezintă o tranziție importantă către utilizarea celor mai moderne tehnologii. Utilizarea electronică a datelor, interoperabilitatea, telemedicina și alte soluții digitale de management clinic vor duce la creșterea accesului oamenilor la servicii de sănătate, la îmbunătățirea serviciilor medicale, reducerea erorilor, optimizarea managementului și a planificării resurselor în sănătate. Mulțumim tuturor experților și instituțiilor partenere pentru implicare în elaboararea primei strategii naționale pentru digitalizarea sistemului medical din România”, a declarat Alexandru Rafila.

Pentru digitalizare, există o finanțare de 400 de milioane de euro prin PNRR, a spus dr. Alexandru Rogobete. 

Au fost deschise apelurile de proiecte pentru dezvoltarea sistemului digital al CNAS și cel pentru digitalizarea a minimum 200 de spitale. Termenul de depunere al proiectului este 28 august. La mijlocul lunii august se vor lansa alte două apeluri de proiecte pentru dezvoltarea sistemului de telemedicină la nivel național și digitalizarea MS și a subordonatelor. Un alt pas important este alinierea sistemului medical digital din România la standardele Comisiei Europene pentru conectarea la Spațiul European Digital”, a declarat secretarul de stat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe