Newsflash
Știri

Mobilizare pentru reciclare în Braşov: când deşeurile se transformă în artă

de L. Budin - aug. 31 2022
Mobilizare pentru reciclare în Braşov: când deşeurile se transformă în artă

Pentru a doua oară consecutiv la Forumul Oraşelor Verzi (FOV), brașovenii sunt mobilizați să recicleze și să creeze din deșeuri diverse obiecte funcționale.

În perioada 9-11 septembrie, între orele 11.00-20.00, braşovenii sunt invitaţi la cortul ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului, un program de responsabilitate socială iniţiat de Fundaţia The Institute), din Piaţa Sfatului, pentru a crea, cu ajutorul voluntarilor, diverse obiecte funcţionale din deşeuri reciclabile. Obiectele sunt inspirate de creaţiile realizate de designerul român Alexe Popescu, se arată într-un comunicat.

arta-deseu
Sursă foto: Facebook ASAP România

 

Toţi cei care aduc PET-uri transparente de 0,5 litri, doze metalice, hârtie sau recipiente de sticlă, pot contribui la realizarea unei lucrări artistice de mari dimensiuni, proiectată de designerul Mihnea Ghilduş. Instalaţia va fi confecţionată exclusiv din materiale reciclabile.

Crearea unei instalaţii dedicate reciclării a fost de la început o provocare, cu atât mai mult cu cât conceptul trebuie să lase suficient loc de exprimare participanţilor. (...) Obiectivul nostru este ca, la finalul FOV 2022, pe 11 septembrie, să avem o instalaţie colaborativă, care va rămâne ca inspiraţie pentru alte viitoare campanii şi acţiuni de reciclare”, a subliniat Mihnea Ghilduş.

„Găseşte-ţi Puterea” este tema celei de-a doua ediţii a Forumului Oraşelor Verzi. Evenimentul, câştigător al Galei Premiilor pentru un Mediu Curat, are ca scop transformarea Braşovului în Capitala Verde a României, prin desfăşurarea a zeci de activităţi şi conferinţe care să încurajeze autorităţile şi cetăţenii să devină parteneri pentru un mediu mai curat şi mai verde.

Peste 230 de voluntari au curățat deșeurile de pe malul Lacului Bicaz


Pe aceeași temă:

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe