Newsflash
Știri

Ministrul Sănătății s-a întâlnit cu vicepreședintele BEI. Ce au discutat

de Dorina Novac - iul. 15 2021
Ministrul Sănătății s-a întâlnit cu vicepreședintele BEI. Ce au discutat

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a avut o întrevedere cu vicepreședintele BEI, Christian Kettel Thomsen, pe tema creșterii investițiilor în sistemul de sănătate din România.

Cei doi oficiali au discutat, joi, despre investițiile BEI în proiectele de infrastructură de sănătate aflate în derulare, dar și despre viitoarele investiții în spitalele din România.

Ministrul Sanatatii

La întrevedere a participat și secretarul de stat Andra Migiu, coordonator al proiectelor cu finanțare europeană derulate de către Ministerul Sănătății, precum și experți finaciari și consultanți tehnici ai BEI.

„În cadrul discuțiilor, reprezentanții BEI au reiterat disponibilitatea și sprijinul pentru creșterea investițiilor în proiectele de infrastructură aflate în derulare în sistemul sanitar din România, dar și pentru viitoarele investiții în spitalele din țara noastră”, informează Ministerul Sănătății.

De asemenea, s-a discutat despre stadiul investițiilor BEI în derularea proiectelor de construcție a spitalelor regionale.

„Oficialii BEI au anunțat Ministerul Sănătății că estimează pentru finalul acestei luni aprobarea de către board-ul băncii a finanțării pentru construcția spitalului regional din Cluj-Napoca, având ca obiectiv semnarea contractului până la finalul anului”, transmite sursa citată.

Ministerul Sănătății reamintește că finanțarea aferentă spitalului regional din Iași a fost deja semnată, iar pentru spitalul din Craiova se estimează a fi aprobată până la sfârșitul anului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe