Newsflash
Internaționale

Ministru francez: contractul UE cu AstraZeneca ar putea să nu fie reînnoit

de L. Budin - apr. 16 2021
Ministru francez: contractul UE cu AstraZeneca ar putea să nu fie reînnoit

Uniunea Europeană ar putea să nu reînnoiască acordul cu AstraZeneca, pentru vaccinul anti-COVID-19, a declarat ministrul francez al industriei.

Nu s-a luat o hotărâre definitivă, a precizat ministrul francez Agnes Pannier-Runacher - dar, după hotărârea recentă a Danemarcei de a abadona vaccinarea cu Vaxveria, e foarte probabil ca Europa să nu mai facă noi comenzi, relatează AFP, preluată de Agerpres.

flacon-vaccin

Avem un portofoliu de vaccinuri cu ARN mesager care funcţionează foarte bine şi cu puţine efecte secundare. Vom avea noi vaccinuri, dacă totul merge bine, Novavax, Sanofi, care sunt proteine de recombinare cu rezultate foarte bune (...) Aceste vaccinuri vor sosi în al doilea semestru, aşadar vom vedea multe doze pe diferite platforme”, a spus ministrul francez.

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat în această săptămână că Pfizer-BioNTech s-a dovedit a fi „un partener fiabil, care şi-a onorat angajamentele şi a fost reactiv la nevoile noastre”.

Danemarca este prima ţară europeană care a oprit folosirea vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, în condiţiile în care oficialităţile europene investighează informaţiile privind tulburările de colagulare apărute la unii dintre pacienţii cărora le-a fost administrat acest ser.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe