Newsflash
Știri

Miercurea-Ciuc: centru de cardiologie intervenţională finanţat de statul maghiar

de L. Budin - nov. 3 2022
Miercurea-Ciuc: centru de cardiologie intervenţională finanţat de statul maghiar

Guvernul maghiar a oferit un sprijin financiar de circa 2,5 milioane de euro, iar Fundația Mens Sana și-a asumat rolul de instituție intermediară, în colaborare cu SJU Miercurea-Ciuc.

Un centru de cardiologie intervenţională, finanţat în totalitate de Guvenul Ungariei, a fost inaugurat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc, în prezenţa ministrului Mediului, Tanczos Barna, a preşedintelui Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, a autorităţilor locale şi judeţene şi a unor medici cardiologi din România şi Ungaria.

centru-cardiologie-mciuc
Sursă foto: Facebook Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc

 

Guvernul maghiar a oferit un sprijin financiar de circa 2,5 milioane de euro, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a SJU Miercurea-Ciuc.

Fundația Mens Sana și-a asumat rolul de instituție intermediară, în colaborare cu Spitalul Județean de Urgență din Miercurea-Ciuc.

Spitalul (...) se pregătește de ceva timp să își dezvolte secția de cardiologie. Mai mulți specialiști au finalizat deja sau urmează în prezent cursuri de formare specifice (...) Echipamentele necesare vor fi acum disponibile și pentru medici și pacienți”, se precizează în postare.

Investiția este de mare importanță pentru populația din regiune. Vor deveni disponibile intervenții salvatoare de vieți care, până acum, necesitau deplasări la centre universitare îndepărtate.

Centrul de cardiologie intervențională va oferi servicii de ultimă generație pentru pacienții care suferă de infarct, precum și pentru cei care așteaptă un implant de stent, se mai subliniază.

La inaugurare, ministrul Tanczos Barna, citat de Agerpres, a adăugat că unitatea are la dispoziţie „cea mai înaltă tehnologie care este accesibilă astăzi în piaţă, în acest domeniu” şi o echipă medicală formată la Târgu Mureş şi Braşov, susţinută de medici cu experienţă de la Budapesta.

Managerul SJU Miercurea-Ciuc, dr. Konrad Judit, a subliniat faptul că bolile de inimă sunt unele dintre cele mai temute, în tratarea cărora timpul are o importanţă majoră. Ea a mai precizat că unitatea își va putea primi pacienții până la finele anului, ea primind toate avizele necesare.

USAMV Cluj-Napoca: Facultatea de Medicină Veterinară aniversează 60 de ani

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe