Newsflash
ACTUALITATE Știri

Mesaj de Ziua Mondială a Inimii: „Să ne păstrăm inimile sănătoase!”

de Redacția Viața Medicală - sept. 30 2023
Mesaj de Ziua Mondială a Inimii: „Să ne păstrăm inimile sănătoase!”

„Faceți mișcare, mâncați sănătos și prezentați-vă la controale medicale periodice!”

La invitația Viața Medicală, prof. dr. Camelia Diaconu, medic primar Cardiologie și Medicină internă și colaborator al ziarului, a transmis un mesaj celor care nu sunt cadre medicale și ne citesc în mediul online. 

„29 septembrie marchează peste tot în lume Ziua Mondială a Inimii. Este un eveniment prin care încercăm să atragem atenția asupra prevalenței crescute a bolilor cardiovasculare (BCV). În România există foarte multe persoane care suferă de BCV, iar rata de mortalitate asociată acestora este una destul de mare. Prevenția acestor boli rămâne un obiectiv foarte important, care nu se poate realiza decât prin cooperarea medic-pacient. 

Trebuie să conștientizăm importanța unor măsuri pe care le putem adopta cu toții pentru a preveni aceste boli: să ne menținem o greutate corporală normală, să facem zilnic mișcare (cel puțin 30 de minute de exerciții fizice ușoare-moderate pe zi), să nu fumăm, să avem o dietă bogată în fructe, legume, pește, să evităm alimentele grase și zahărul, consumul de alcool și stresul zilnic. 

De asemenea, este extrem de important, mai ales după vârsta de 40 de ani, să ne prezentăm periodic la medic, mai ales la medicul de familie, pentru că în cabinetul acestuia trebuie să înceapă prevenția BCV. Așadar, vă încurajez să vă prezentați la controale medicale periodice, prin care se pot identifica factorii individuali de risc ai fiecărui pacient, pentru a fi corectați din timp, astfel încât să nu se ajungă la instalarea unei BCV. 

Vă doresc tuturor să vă păstrați inimile sănătoase, să vă mențineți activi, pentru a vă bucura de orice moment al vieții, pentru că este foarte importantă și calitatea acesteia. Faceți mișcare, mâncați sănătos și prezentați-vă la controale medicale periodice!”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe