Newsflash
Știri

Maramureş: asistenţi medicali, formaţi cu sprijinul UMF „Iuliu Haţieganu”

de Florentina Ionescu - mai 8 2023
Maramureş: asistenţi medicali, formaţi cu sprijinul UMF „Iuliu Haţieganu”

Mai mulți asistenţi medicali din Maramureș vor fi formaţi cu sprijinul reprezentanţilor Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş va participa la proiectul care prevede formarea specialiştilor în domeniul asistenţei medicale, în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, scrie AGERPRES

 

CJ va fi parte a acordului de cooperare dintre Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca şi Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, în vederea formării de asistenţi medicali în municipiu. Universitatea clujeană urmează să deschidă o filială în municipiul Baia Mare, arată sursa menționată. 

 

„E un parteneriat care îşi propune să aducă Universitatea de Medicină în municipiul Baia Mare, astfel încât din toamna acestui an să avem studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu', filiala Baia Mare. În prima etapă nu vom avea studenţi la medicină, în prima etapă vom avea studenţi la asistenţi medicali şi alte specializări, pe care le vor stabili cei de la universitate împreună cu Spitalul Judeţean de Urgenţă, însă pe viitor ne dorim ca universitatea să aibă inclusiv partea de medicină, aici în Baia Mare. (...) Spitalele din judeţul Maramureş, din Baia Mare vor avea de câştigat prin faptul că vor avea la îndemână specialişti, oameni cu care pot lucra la cele mai mari standarde”, a spus preşedintele CJ Maramureş, Ionel Bogdan.

 

O perioadă lungă de ani, în municipiul Baia Mare a mai funcţionat o filială a Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii „Vasile Goldiş” din Arad. De asemenea, în municipiul Baia Mare mai funcţionează Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”. 


Sursa foto: Fotografie de la Anna Shvets: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/chirurg-clinica-spital-medic-4586984/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe