Newsflash
Internaționale

Jucătorii de la Australian Open nu vor fi supuşi testelor COVID

de L. Budin - ian. 9 2023
Jucătorii de la Australian Open nu vor fi supuşi testelor COVID

Jucătorii care participă la Australian Open 2023, primul Grand Slam al anului, nu vor fi supuși testelor COVID-19 şi pot juca chiar dacă sunt infectaţi, a anunţat Craig Tiley, directorul turneului.

Politica de sănătate, despre care Tiley a spus că reflectă ceea ce se întâmplă în comunitatea mai largă, reprezintă o schimbare marcantă faţă de protocoalele stricte care au fost impuse la Melbourne în ultimii doi ani, informează Reuters și Agerpres.

tenis

Ediţia din 2021 a avut loc într-o bulă biosecurizată, fără spectatori, timp de câteva zile, după o creştere a cazurilor de infectare în comunitate, în timp ce Novak Djokovic, de nouă ori învingător la Australian Open, a fost deportat din cauză că nu era vaccinat.

Am vrut doar să urmăm ceea ce se întâmplă în prezent în comunitate. Am făcut un pas mai departe, făcând o recomandare celor care sunt bolnavi să stea deoparte, iar personalul nostru medical va continua să monitorizeze situaţia, la fel şi jucătorii”, a spus Tiley reporterilor de la Melbourne Park.

La meciul de cricket dintre Australia şi Africa de Sud, disputat săptămâna trecută la Sydney pe durata a cinci zile, jucătorul australian Matt Renshaw a continuat să joace deşi a fost testat pozitiv pentru COVID-19. El a fost izolat de coechipierii săi în primele trei zile ale meciului, dar a revenit apoi în vestiar după câteva teste negative.

Le-am spus clar jucătorilor noştri, ca şi staff-ului nostru, dacă te simţi rău, stai acasă. Este un mediu normalizat pentru noi şi nu este diferit de cricket, astfel că vor exista potenţial jucători care vor concura cu COVID”, a adăugat Tiley.

Oraşul Melbourne s-a confruntat cu ele mai lungi lockdown-uri din lume la apogeul pandemiei, dar în prezent recomandările au înlocuit măsurile stricte.

XBB.1.5, subvarianta Omicron care se răspândește rapid în SUA

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe