Newsflash
Știri

Japonia a donat României medicamente pentru un test legat de tratamentul împotriva COVID-19

de Dorina Novac - iun. 15 2020
Japonia a donat României medicamente pentru un test legat de tratamentul împotriva COVID-19

Japonia a donat României un lot de 12.200 de tablete de Avigan (Favipiravir) pentru tratarea pacienților cu COVID-19, în cadrul unui studiu clinic internațional.

Potrivit Ministerului Sănătății (MS) medicamentul a fost dezvoltat de compania niponă Toyama Chemicals şi este utilizat în tratamentul afecţiunilor cauzate de noul coronavirus.

medicament ms
Sursă imagine: Pixabay

 

Donaţia, realizată în urma demersurilor efectuate de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pe cale diplomatică și de către Ministerul Sănătății, face parte dintr-un program umanitar în valoare de 1 milion de dolari desfăşurat de guvernul Japoniei.

În cadrul proiectului, medicamentul va fi distribuit cu titlu gratuit în 38 de ţări solicitante (dintre cele peste 70 de ţări care şi-au exprimat dorinţa de a fi incluse în acest studiu clinic).

Sursa citată informează că expedierea medicamentului s-a realizat prin bunele oficii ale Oficiului Naţiunilor Unite pentru Servicii de Proiect (UNOPS). Cele 12.200 de tablete alocate României reprezintă tratamentul pentru 100 de pacienţi suferinzi de COVID-19.

„MAE şi Ministerul Sănătăţii îşi exprimă satisfacţia faţă de decizia Guvernului Japoniei de a include România printre beneficiarii programului şi consideră că acest gest este definitoriu pentru relaţia strânsă de prietenie dintre România şi Japonia şi, totodată, pentru solidaritatea internaţională în faţa pandemiei COVID-19”, se arată în comunicatul de presă al MS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe