Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Primul tratament oral anti-COVID

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 8 octombrie 2021

Un studiu clinic în desfășurare a obţinut rezultate bune cu un nou medicament cu administrare orală destinat pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19.

p-441-ted-2703-paiMolnupiravir, produs al companiei Merck, reduce la jumătate spitalizările și decesele în cazul acestor pacienţi. Medicamentul a fost administrat de două ori pe zi, iar experţii au explicat că rezultatele studiului au fost atât de bune încât au solicitat oprirea sa mai devreme.

Producătorii vor aplica pentru o autorizare de urgenţă a medicamentului în SUA în următoarele două săptămâni. Dr. Antoni Fauci, consilierul medical principal din cadrul biroului prezidenţial, a confirmat că rezultatele au fost foarte bune, însă îndeamnă la prudenţă până la evaluarea FDA (Food and Drug Administration).

Medicamentul a fost creat iniţial pentru a trata gripa și poate introduce erori în codul genetic viral, pentru a preveni răspândirea acestuia în organism.

Studiul efectuat pentru evaluarea acestui medicament a inclus 775 de pacienţi: 7,3% dintre cei care au primit molnupiravir erau spitalizaţi, iar 14,1% dintre cei înrolaţi în studiu au primit placebo.

Nu s-a înregistrat niciun deces în grupul cu molnupiravir, dar opt pacienţi care au primit placebo au decedat din cauza COVID-19. Aceste date au fost publicate momentan doar prin intermediul unui comunicat de presă.

Citește și: Record de decese în SUA

https://www.bbc.com/news/health-58764440

Etichete: tratament covid Antoni Fauci medicamente FDA

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.