Newsflash
Internaționale

Crește prevalenţa obezităţii în India

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - iun. 3 2022
Crește prevalenţa obezităţii în India

Date alarmante au fost raportate în India: un raport guvernamental arată creșterea proporţiei persoanelor supraponderale și obeze.

shutterstock_1670684803Deși obezitatea era considerată o problemă a populaţiei vest-europene, aceasta s-a răspândit în ultimii ani și în ţările în curs de dezvoltare, iar India înregistrează în prezent o răspândire rapidă a obezităţii, cu cea mai mare rată dintre aceste ţări.

Considerată mult timp o ţară cu o pondere crescută a malnutriţiei și a persoanelor subponderale, India a intrat în ultimii ani în topul celor mai afectate cinci ţări din punctul de vedere al obezităţii.

O estimare din 2016 arată că 135 de milioane de indieni erau obezi sau supraponderali. Acest număr a înregistrat o creștere semnificativă, populaţia malnutrită fiind înlocuită de una supraponderală.

Conform raportului realizat de National Family Health Survey, aproximativ 23% dintre bărbaţi și 24% dintre femei au un indice de masă corporală de
peste 25 kg/m2 (ceea ce înseamnă o creștere a mediei indicelui de masă corporală cu 4% pentru ambele sexe în perioada 2015-2016).

Datele arată, de asemenea, că 3,4% dintre copiii sub 5 ani sunt acum
supraponderali, comparativ cu 2,1% în perioada 2015-2016. Există o epidemie a obezităţii atât în India, cât și la nivel global.

Din păcate, dacă nu vor fi luate măsuri rapid, există posibilitatea declanșării unei adevărate pandemii. Consecinţele obezităţii sunt bolile cronice metabolice, în special diabetul zaharat, afecţiunile cardiovasculare și creșterea morbidităţii și mortalităţii.

Citiți și: Vaccinuri recomandate în variola maimuţei

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe