Newsflash
Internaționale

Crește numărul cazurilor de tuberculoză

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - mar. 25 2022
Crește numărul cazurilor de tuberculoză

Cu ocazia Zilei Mondiale a Tuberculozei, marcată anual la 24 martie, OMS atrage atenţia asupra nevoii de investiţii urgente și de susţinere în lupta împotriva acestei maladii.

shutterstock_1296886006Numărul cazurilor de tuberculoză (TB) a reînceput să crească din 2020, iar conflictele din Europa și Africa au exacerbat răspândirea bolii în rândul populaţiilor vulnerabile. OMS estimează că sunt necesari 1,1 milioane de dolari în plus, anual, pentru a crește accesul la cele mai bune și noi servicii pentru prevenţie, detecţie și tratament.

În 2020, aproximativ 63% din copiii și adolescenţii sub 15 ani cu tuberculoză nu au avut acces la un diagnostic corespunzător sau la tratamente eficiente. În aceeași situaţie s-au aflat și 72% dintre copiii sub 5 ani, iar cel puţin două treimi dintre copiii eligibili din această categorie de vârstă nu au primit un tratament preventiv corespunzător.

În fiecare zi, 4.100 de persoane decedează și aproape 30.000 se îmbolnăvesc din cauza TB. Pandemia de COVID-19 a avut un impact negativ asupra celor aflaţi la risc pentru tuberculoză. OMS subliniază importanţa acţiunilor de prevenţie, detecţie și tratament pentru această afecţiune prevenibilă și curabilă.

Citiți și: Copiii din mame surogat, blocaţi în Kiev


Notă autor:

https://www.who.int/news/item/21-03-2022-on-world-tb-day-who-calls-for-increased-investments-into-tb-services-and-research

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe