Newsflash
Știri

Institutul Oncologic din Cluj lansează proiectul „Fii responsabilă de sănătatea ta”

de Florentina Ionescu - ian. 18 2023
Institutul Oncologic din Cluj lansează proiectul „Fii responsabilă de sănătatea ta”

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca împreună cu partenerul său, Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, au lansat proiectul „Fii responsabilă de sănătatea ta”.

Denumirea completă a proiectului este „Fii responsabilă de sănătatea ta - programe regionale de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de sân - etapa II”.

Proiectul în valoare de 38.255.781,03 lei este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. „Fii responsabilă de sănătatea ta” se derulează pe o perioadă de 42 luni, a început în luna 28 iulie 2020 şi se va desfășura până la 31 decembrie 2023.

mamografie

Obiectivul său general vizează creşterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate şi de servicii orientate către prevenţie, depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce pentru cancerul de sân, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul AGERPRES.

Screening pentru cancerul de sân, la nivel regional

Acesta este primul proiect de screening populaţional organizat al cărui obiectiv este acela de a creşte capacitatea instituţională a unei reţele de screening pentru cancerul de sân la nivel regional.

Proiectul se adresează unui grup ţintă constituit din 40.000 de femei, cu vârsta cuprinsă între 50-69 de ani, cu domiciliul în regiunile de dezvoltare Nord-Vest şi Vest. în regiunea Nord Vest, respectiv judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj. Vor fi testate 27.000 de femei cuprinse în grupul ţintă.

Campanie de testare mamografică

În perioada 30 ianuarie– 3 februarie a.c., în Judeţul Bistriţa-Năsăud, în localitatea Maieru, Institutul Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca, cu sprijinul autorităţilor locale şi al Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, va derula o campanie de testare mamografică în rândul tuturor femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 şi 69 ani care au domiciliul într-una dintre comunele judeţului Bistriţa Năsăud şi satele componente ale acestora, respectiv în localitatea Maieru.

Unitatea mobilă de mamografie va fi amplasată în localitatea Maieru, în curtea Policlinicii Maieru, Str. Principală nr.1195, iar aceasta va funcţiona zilnic, în intervalul orar 09.00-18.00. Programările se pot face la telefon: 0758.621.395.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe